سریع‌ترین راه‌های پرداخت عوارض آزادراه‌ها و اتوبان‌ها

بررسی کامل راه های پرداخت عوارض آزادراه

از ایمن‌ترین و سریع‌ترین راه های پرداخت عوارض آزادراه می‌توان به پرداخت از طریق اپلیکیشن تاپ، سامانه www.bill.pec.ir، شماره‌گیری کد #10*۷۲۰*، مراجعه به خودپردازها و سامانه‌های بانکی اشاره کرد.

راه‌های پرداخت عوارض آزادراه

تردد در جاده‌های بین شهری همواره مشمول عوارض آزادراهی است. این عوارض در هر مسیر و برای هر خودرویی (سواری، وانت، سنگین و...)، تعرفه‌ای مشخص دارند که باید قبل، بعد یا در حین عبور پرداخت شود. برخلاف گذشته که ماشین‌ها تنها در هنگام عبور می‌توانستند عوارض آزادراهی را پرداخت کنند، امروزه راه‌های پرداخت عوارض آزادراه بسیار متنوع است. ما در این مقاله می‌خواهیم به سریع‌ترین راه‌های پرداخت عوارض بپردازیم. اگر شما نیز در فکر پرداخت به موقع عوارض اتوبان و آزادراهی خودرو هستید، با ما همراه باشید.
 
شما می‌توانید با استفاده از هریک از راه‌های پرداخت عوارض آزادراه نسبت به این امر اقدام نمایید.
 
 

راه‌های پرداخت عوارض آزادراهی

تا چندین سال گذشته تنها راه پرداخت عوارض آزادراهی پردیس تهران، تهران کرج و سایر عوارضی‌ها، ایستادن در یک صف طویل پشت خودروها و با استفاده از کارت بانکی یا پول نقد بود. اما به مرور علاوه بر روش ایستگاهی روش‌های دیگری از جمله پرداخت اینترنتی، موبایلی، آنی رو، خودپرداز، دستگاه‌های کارتخوان بین‌راهی و برچسب الکترونیک برای پرداخت عوارض آزادراهی اضافه شد. چراکه گسترش سامانه‌ها و خدمات الکترونیکی سبب شد، بسیاری از آزادراه‌ها مجهز به سیستم پرداخت الکترونیک باشند. این طرح از تاریخ ۲۸ اسفند سال ۱۳۹۷ اجرا شد و تا به امروز بر تعداد آزادراه‌هایی که امکان پرداخت اینترنتی دارند، افزوده می‌شود. بهترین راه‌های پرداخت عوارض آزادراه عبارت‌اند از:
 

1.  پرداخت از طریق سایت تجارت الکترونیک پارسیان

رایج‌ترین و سریع‌ترین راهی که می‌توانید از طریق آن، عوارضی خودروی خود را پرداخت کنید، مراجعه به سایت www.bill.pec.ir است. شما در این سایت می‌توانید از خدمات مربوط به استعلام و پرداخت عوارض آزادراهی خودرو، استعلام خلافی خودرو و پرداخت جرایم رانندگی بهره‌مند شوید. برای پرداخت این عوارض کافی است به این سایت مراجعه کنید، وارد بخش پرداخت قبض شده و سپس به سراغ گزینه پرداخت عوارض آزادراهی بروید.
در این مرحله باید شماره پلاک خود را وارد کنید. پس از آن، تمام جزئیات مربوط به هزینه عوارضی خودرو را دریافت خواهید کرد و می‌توانید نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. سرعت در پرداخت و امنیت اطلاعات خودروی شما در سایت pec.ir این شیوه را به ایمن‌ترین راه‌های پرداخت عوارض اتوبان و آزادراه تبدیل کرده است.
 
مراجعه به سایت تجارت الکترونیک پارسیان یکی از راه‌های پرداخت عوارض آزادراه است.
 

2. پرداخت از طریق اپلیکیشن تاپ

اپلیکیشن تاپ یکی از کاربردی‌ترین اپلیکیشن‌ها برای انجام خدمات مربوط به پرداخت خلافی و عوارضی خودرو است. با نصب این اپلیکیشن به مجموعه‌ای از خدمات رایگان دست پیدا می‌کنید که در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شوند‌. استفاده از اپلیکیشن تاپ، یکی از ایمن‌ترین راه‌های پرداخت عوارضی خود به شمار می‌رود.
برای پرداخت عوارضی از این طریق ابتدا باید اپلیکیشن را نصب کنید. پس از وارد شدن به اپلیکیشن تاپ، گزینه خدمات خودرو را انتخاب کنید. در این قسمت باید پلاک خودروی خود را وارد کرده و سپس به سراغ گزینه پرداخت عوارضی بروید.
 
 
اپلیکیشن تاپ با دسترسی سریع به تمام خدمات مربوط به پرداخت قبوض، عوارض آزادراهی، استعلام جریمه و خلافی ماشین و اطلاع از جزئیات عوارض و جرایم و... کاربران را در انجام مسائل الکترونیکی مربوط به خودرو یاری می‌کند و آنها را از مراجعه حضوری به مراکز پلیس یا ایستادن در صف عوارضی معاف می‌سازد. 
 

3. پرداخت از طریق کد دستوری USSD

راهنمایی و رانندگی کشور این امکان را برای رانندگان فراهم کرده است تا با شماره‌گیری کد دستوری #10*۷۲۰*، از هزینه عوارضی آزادراه‌ها مطلع شوند و نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. این شیوه نیز از سریع‌ترین راه‌های پرداخت عوارض اتوبان و آزادراه به شمار می‌رود و از طرفی، مالکان خودرو را از جزئیات مبلغ عوارضی مطلع می‌کند.
 

4.  پرداخت از طریق مراجعه به خودپرداز

امروزه قبل از هر عوارضی، یک مسیر ویژه‌ای در نظر گرفته شده است تا رانندگانی که قصد پرداخت الکترونیکی عوارضی را دارند، از این مسیر عبور کنند و در صف نایستند. پس از این، رانندگان با پیامکی درخصوص قبض عوارضی مواجه خواهند شد. آنها می‌توانند با داشتن شناسه قبض که در این پیامک موجود است، به عابربانک‌ها مراجعه کرده و یکی از ساده‌ترین راه‌های پرداخت عوارض آزادراه را تجربه کنند.
 
 

5. پرداخت از طریق تگ الکترونیکی

یکی از جدیدترین راه‌های پرداخت عوارض اتوبان و آزادراه‌ها، کسر اعتبار از طریق تگ یا برچسب الکترونیکی است. در این روش، رانندگان می‌توانند برچسب مربوطه را به شیشه پشت خودروی خود بچسبانند. دوربین‌هایی که در مسیر ویژه تردد ماشین‌ها نصب شده‌اند، این برچسب‌ها را شناسایی می‌کنند و عوارض آزادراهی را از این طریق از اعتبار تگ کسر، خواهند کرد. 
 
 
بانک مسکن به عنوان پشتوانه این برچسب‌ها شناخته می‌شود و رانندگان می‌توان تگ مورد نیاز خود را از طریق این بانک تهیه کنند. نحوه دریافت برچسب آزادراهی می‌تواند از طریق سامانه الکترونیکی بانک مسکن، شعب این بانک، ایستگاه‌های عوارضی یا نمایندگان فروش باشد. پرداخت به این شیوه کاملاً خودکار است و رانندگان پس از عبور از عوارضی، لازم نیست اقدام دیگری انجام دهند. فقط کافی است از میزان شارژ موجود در آن مطلع باشند و در صورت اتمام یا کاهش موجودی، آن را شارژ کنند.
 

مهلت پرداخت عوارض آزادراهی

مهلت پرداخت عوارض آزادراهی با درخواست مردم و به علت وقوع مشکلات ناشی از تسویه به ۱۵ روز افزایش پیدا کرده است. چنانچه این مدت زمان در گذشته 24 ساعت پس از عبور از عوارضی  بوده است. که راهنمایی و رانندگی پیامکی مبنی بر یادآوری عوارضی برای مالکان خودرو ارسال  می‌کرد. در صورتی که پس از ۲۴ ساعت هیچ‌گونه پرداختی انجام  نمی‌شد، این مهلت تا ۴۸ ساعت تمدید  می‌شدهو از طریق پیامک به مالک اطلاع‌رسانی  می‌گردید. این روند تا ۷۲ ساعت ادامه پیدا می‌کرد و رانندگان فرصت داشتند تا این زمان از طریق یکی از راه‌های پرداخت عوارض آزادراهی، مبلغ مورد نظر را پرداخت کنند.
حال که این مهلت به 15 روز افزایش پیدا کرده فرصتی برای صاحبان خودرو است تا در بازه زمانی طولانی تری نسبت به پرداخت اقدام کنند. اگر در طول این بازه عوارض پرداخت نشود، برای مالک خودرو جریمه‌ای در حدود ۳۰ الی ۴۰ هزار تومان در نظر گرفته خواهد شد. در صورتی که مالکان خودرو نسبت به پرداخت عوارضی در مدت زمان مشخص شده بی‌توجه باشند، جریمه به صورت پلکانی افزایش یافته و در نهایت، پیگیری قانونی خواهد داشت و حتی ممکن است تا مرحله توقیف خودرو نیز پیش برود.
 
برای جلوگیری از جریمه شدن بهتر است هرچه سریعتر با استفاده از یکی از راه‌های پرداخت عوارض آزادراه نسبت به تسویه آن اقدام کنید.

 

نرخ عوارض آزادراهی 1401

نام آزادراه  نرخ عوارض 1401
زنجان تبریز 7 هزارتومان
کاشان اصفهان 20 هزار تومان
کنارگذر غربی اصفهان 14 هزار و 500 تومان
قزوین رشت 15 هزار و 500 تومان
ساوه سلفچگان 11 هزارو 500 تومان
خرم‌آباد پل زال 26 هزارو 500 تومان
تهران پردیس 7 هزارو 500 تومان
میان گذر دریاچه ارومیه 11 هزارتومان
باغچه مشهد  7 هزارو 500 تومان
کنارگذر شمالی مشهد 8 هزارتومان
اهواز بندر امام 6 هزار تومان
ساوه همدان 10 هزارتومان
پل زال اندیمشک 10 هزارتومان
میان گذر دریاچه ارومیه 11 هزارتومان
قم گرمسار 23 هزارتومان 
همت کرج 11 هزار و 500 تومان
کنارگذر جنوبی تهران 34 هزار تومان
تهران شمال عوارض قطعه چهار: 14 هزارتومان
  عوارض قطعه یک در روزهای عادی: 50 هزارتومان
 
عوارض قطعه یک در آخر هفته و تعطیلات: 70 هزارتومان
 
عوارض تونل البرز شرقی در روزهای عادی: 30 هزارتومان
 
عوارض تونل البرز شرقی در آخر هفته و تعطیلات: 50 هزارتومان
 
عوارض قطعه یک در روزهای عادی: 50 هزار تومان
 

نحوه اعتراض به جریمه عوارض

گاهی ممکن است رانندگان هزینه عوارضی خودرو را پرداخت کنند اما برای آنان ثبت نشده باشد و بار دیگر از طریق پیامک برای آنها، قبض پرداخت عوارضی ارسال شود. گاهی نیز ممکن است مبلغ عوارضی بیشتر از تعرفه‌ای باشد که برای یک آزادراه تعریف شده است؛ به‌طور مثال هزینه پرداخت عوارض تهران پردیس برای ماشین‌های سواری 7 هزار و 500 تومان است یا مبلغ عوارض آزادراه تهران قم در حدود ۱۲۰۰ تومان در نظر گرفته می‌شود. اما در پیامک ارسالی برای رانندگان این رقم بیشتر از تعرفه است.
در این حالت، مالکان می‌توانند برای اعتراض به جریمه عوارض اقدام کنند. یکی از راه‌ها، ارسال شماره پلاک خودرو به شماره پیامکی ۱۰۰۰۰۱۵۳۱ است. همچنین می‌توانید با شماره‌گیری شماره تلفن ۰۲۱۶۳۴۶۸۵۳۱، نسبت به بازبینی هزینه عوارضی خودرو اقدام کنید. پس از بازبینی، امکان پرداخت تعرفه از طریق هر یک از راه‌های پرداخت عوارض آزادراه فراهم خواهد شد.
 

مسیرهای مشمول طرح پرداخت الکترونیکی

از زمان اجرایی شدن طرح پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی، برخی از مسیرهای جاده‌ای به این طرح مجهز شده‌اند و برخی دیگر در حال تجهیز به آن هستند. این مسیرها عبارت‌اند از:
• آزادراه تهران - ساوه
• آزادراه تهران - قم
• آزادراه تهران - شمال
• آزادراه تهران - کرج
• آزادراه کرج - قزوین
• آزادراه بندرعباس – بندر شهیدرجایی
• آزادراه قزوین – زنجان
• آزادراه کاشان-اصفهان
• آزادراه تبریز-سهند
با همه‌گیر شدن طرح پرداخت الکترونیک، در آینده پرداخت عوارض آزادراه الغدیر امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین امروزه راه‌های پرداخت عوارض آزادراه در حال افزایش است و رانندگان می‌توانند به شیوه‌های مختلف نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.

سخن پایانی

پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی امروزه کار را برای بسیاری از رانندگان آسان کرده است؛ به‌طوری که بدون نیاز به ایستادن در صف‌های طاقت‌فرسای باجه‌های عوارضی می‌توانید پس از عبور از مسیر ویژه پرداخت الکترونیکی با مراجعه به سایت‌هایی چون سایت تجارت الکترونیک پارسیان و یا تنها با نصب اپلیکیشنی نظیر تاپ یا مراجعه به دیگر سامانه‌های خدمات بانکی تعرفه مدنظر را پرداخت کنید. این شیوه‌ها برای اغلب آزادراه‌ها جوابگو هستند؛ بدین معنا که روش‌های پرداخت عوارض آزادراه تبریز-ارومیه با آزادراه تهران-کرج یکسان است و نیازی نیست برای هر آزادراه، تدبیری جدا بیندیشید. با توجه به سهولت در پرداخت این عوارض پیشنهاد می‌کنیم در موعد مقرر نسبت به پرداخت آن اقدام کنید.
 
 

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *